Camperaars geven relatief veel geld uit in de gemeente en hebben weinig voorzieningen nodig. Het wordt makkelijker gemaakt om een kleinschalige camperplaats te starten. Denk bijvoorbeeld aan agrariërs en landwinkels die neveninkomsten willen genereren. En nabij attracties, musea, natuurgebieden stimuleren we lokale ondernemers om camperplaatsen te starten.
Een kampeerder met caravan of tent moet terecht op een camping staan. Heeft waarschijnlijk ook een brede belangstelling en zal ook wel zo'n 60 euroos per dag spenderen. Waarom moet een gemeente een kampeerinrichting maken voor campers? Die kunnen ook op de camping staan. Laat camperplaatsen over aan het bedrijfsleven. Dus is dit een prima voorstel, mits binnen goede regels wat betreft hygiëne, afval en veiligheid.
Een kampeerder met caravan of tent moet terecht op een camping staan. Waarom moet een gemeente een gratis kampeerinrichting maken voor campers? Die kunnen ook op de camping staan. Laat camperplaatsen over aan het bedrijfsleven.
Prima idee. Camperaars zijn vaak wat “oudere jongeren” die weinig gebruik maken van faciliteiten op campings en alleen rust zoeken.
Sommige gemeenten doen het beheer van de camperplaatsen zelf. Daarbij wordt (afhankelijk van de locatie en voorzieningen) meer omzet gegenereerd met het overnachtingstarief dan dat de kosten bedragen. (hierbij zijn dan zelfs de lokale bestedingen niet meegerekend).
De gemiddelde camperaar is mobiel, heeft een brede interesse, blijft vaak voor korte tijd en doet zijn inkomen graag lokaal. Hij heeft gemiddeld €60 per dag lokaal uit. Recreëert het hele jaar door en blijft gemiddeld 3 dagen op één locatie (Bron: Nkc: 2021).
This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation