Primii responsabili de respectarea drepturilor fiecărui om sunt oamenii înșiși, nu instituțiile publice. Cine are mai multe responsabilități referitoare la diferite drepturi ale omului? Statul sau indivizii înșiși? Faceți referire la ce pot face cetățenii atât pentru ei, cât și față de ceilalți. Scrieți răspunsuri argumentate (cu referire la exemple, valori, explicații etc. și folosind expresiile specifice pentru introducerea opiniei și a argumentelor : eu cred.... pentru că/ primul argument.)
:) cred ca m-am conectat😋
M am putut conecta
eu cred ca toti suntem responsabili, fiecare in parte - sa respectam si sa fim respectati. Dar ne bazam pe institutii publice ca sa fie respectate drepturile omului prin aplicarea legilor.
Referitor la dreptul la viața privată, eu cred că principalii responsabili sunt cetățenii înșiși care trebuie să respecte viața privată a celorlalți (de pildă să nu publice poze personale ale altora, să nu asculte și să distribuie conversații private etc.), pentru că nici o instituție a statului nu ar avea capacitatea să îl verifice pe fiecare că nu este indiscret față de cei din jur.
Eu cred ca depinde de noi, oamenii sa respectam si sa punem in aplicare drepturile omului.
Referitor la dreptul de respectare a drpturilor fiecărui om eu cred ca oamenii sunt responsabili de ei înșiși deoarece daca ar intervenii de fiecare data cand se incalca un drept,autoritățiile nu ar mai avea timp si pentru alte probleme
Fiecare dintre noi are responsabilitatea de a nu îl agresa pe celălalt - Poliția nu ar putea interveni dacă am fi toți agresivi.
Drepturile sunt respectate intai de cetateni de exemplu dreptul la libera circulatie deoarece pe sosele oameni circula regulamentar fara a deranja traficul, indeplinesc normele cerute de autoritati pentru pararisera unei tari sau respecta indrumarile personalului aeroportotului si al avianului pentru o colatorire in siguranta si legala.
În oponia mea autoritatile sunt responsabile sa protejeze si sa respecte drepturile omului prin intermediul legilor si conventilor interne si internationale. Nu putem vorbii de responsabilitatea cetateanului in respectarea unor drepturi daca acele drepturi nu sunt asigurate de catre autoritati prin legi. De exemplu: degeaba as invoca dreptul meu la proprietate sau intimitate daca autoritatile ar decide a doua zi ca nu mai am acest drept.
Sunt mulți oameni care aleg sa-si faca publica viata pe retele sociale. De cele mai multe ori isi publica lucruri foarte personale. Dar asta este alegerea lor: Ei risca sa se expuna astfel anumitor pericole. În ultimi ani am vazut multe stiri cu persoane care si-au postat viata personala pe siteuri de socializare si au avut de suferit. Fiecare om are dreptul sa hotareasca ce face cu viata lui privata. Dar inainte trebuie sa stie la ce se poate expune.
Drepturile omului trebuie aparate întâi de fiecare om și lucrul acesta este posibil mai ales intr-o țara democratica unde statul respecta și el drepturile omului. Printre drepturile omului se numără dreptul la munca. Dreptul la munca trebuie respectat de fiecare dintre oameni, prin nefavorizarea la angajarea a unei anumite persoane in funcție de naționalitatea, sexul, etnie, rasa, religia, orientarea sexuală sau limba.
In opinia mea statul este obligat sa respecte drepturiile, la fel ca si fiecare om!
This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation